Naslovna AKTUELNO Vremenska prognoza za subotu, nedjelju i ponedjeljak

Vremenska prognoza za subotu, nedjelju i ponedjeljak


U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a u poslijepodnevnim satima lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine.

 

Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 30.

 

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, prvog dana vikenda očekuje se pretežno sunčano prijepodne. Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

 

U nedjelju se prognozira malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30.

 

U ponedjeljak, u Bosni većinom se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32.