Naslovna AKTUELNO Vremenska prognoza za vikend

Vremenska prognoza za vikend

U  petak, 18. decembra, u većem dijelu Bosne preovladava dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije  na zapadu i jugozapadu Bosne te na planinama i u Hercegovini. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, u sunčanijim područjima od 8 do 13°C.

 

Ozbiljnijih promjena neće biti ni u subotu, 19. decembra, gdje će u većem dijelu Bosne ponovo preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije će biti na zapadu i jugozapadu Bosne, kao i na planinama i u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 8 do 13°C.


 

Posljednjeg dana vikenda, u nedjelju, 20. decembra, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti i magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.