Naslovna AKTUELNO Vrijedni Turijani treće životne dobi primjer aktivizma i volonterizma, za najvolontera izabran...

Vrijedni Turijani treće životne dobi primjer aktivizma i volonterizma, za najvolontera izabran Mustafa Mosorović(VIDEO)


Inicijativna grupa Aktivno starenje Turija  od početka formiranja realizovala je niz uspješnih projekata.

 

Mreža aktivnih zajednica , u partnerstvu sa Fondacijom tuzlanske zajednice (FTZ) organizovala je nedavno  14. Konferenciju aktivnih građana u okviru projekta “Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK.

 

 

U fokusu ovogodišnje konferencije bila je panel diskusija na temu “Funkcionalni savjeti mjesnih zajednica, ključ za razvoj na lokalnom nivou” ali i angažman običnih građana aktivista kojima je Mreža aktivnih zajednica tradicionalno dodjelila prizananja.

 

 

Za uspješnu realizaciju mnogih projekata i volonterski rad  priznanje najvolonter u zajednici pripalo je  Mustafi  Mosoroviću iz Turije.

 

Da ljudi treće životne dobi mogu biti izuzetno aktivni te  doprinijeti razvoju svoje zajednice dokazuje nam gospodin Mosorović, koji je na čelu jedne od najaktivnijih grupa u svom okruženju.

 

 

Sa svojom misijom nastavit će i dalje i raditi na unaprijeđenju i uređenju  svoje mjesne zajednice . Planovi su vezani za završetak radova na objektu zgrade mjesne zajednice  do  projekata  utopljavanja, i postavljanja korpi za reciklažu .

 

 

Članovi  Inicijativne  grupe  Aktivno starenje uzimaju učešće u svim akcijama koje se provode u Turiji a sa aktivnostima će nastaviti i u narednom periodu

 

Više u video prilogu Mirzete Riđešić