Naslovna AKTUELNO Wizz Air širi poslovanje u regionu, najviše novih ruta planirano iz Bosne...

Wizz Air širi poslovanje u regionu, najviše novih ruta planirano iz Bosne i Hercegovine

Wizz Air planira u narednim mjesecima uvesti 24 nove rute u zemljama bivše Jugoslavije, a ova aviokompanija očekuje da će do oporavka zračnog prometa doći tek krajem ljeta.

 

 

 

 

Krajem juna planiraju otvoriti novu bazu u Sarajevu i uvesti devet novih linija. Zatim, pokrenut će i četiri nove usluge iz Beograda od kojih je jedna već pokrenuta, kao i šest iz Splita i pet iz Banje Luke. Aviokompanija pregovara i s drugim aerodromima u regionu o potencijalnim novim letovima, piše Ex-Yu Aviation News.

 

 

 

 

Uprkos novim linijama, Wizz Air je nastavio odgađati ponovno uspostavljanje brojnih usluga u regionu i smanjio je frekvencije na postojećim letovima jer se i dalje provode stroga ograničenja putovanja.

 

 

 

 

Wizz Air predviđa dobru potražnju za putovanjima širom Evrope nakon što države provedu svoje nacionalne planove vakcinacije. Njezin izvršni direktor Jozsef Varadi i dalje je uvjeren da će se ova aviokompanija pojaviti kao dugoročni pobjednik pandemije dok se drugi povlače.

 

 

 

 

“Naša fleksibilnost i neumorna usredotočenost na troškove i novac su značajne konkurentske prednosti“, rekao je gospodin Varadi dodavši da ne zna kada će doći do potražnje za putovanjima, odnosno da li će to biti ovo ljeto, zima ili proljeće.

 

 

 

 

Wizz Air ovog ljeta lansira preko 120 novih linija preko svoje mreže.