Naslovna Magazin YouTube suspendovao kanal Donalda Trumpa na najmanje sedam dana

YouTube suspendovao kanal Donalda Trumpa na najmanje sedam dana


Najpoznatiji videoservis na svijetu je suspendovao kanal odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na najmanje sedam dana.

 

 

 

 

 

U utorak je uklonjen sadržaj s Trumpovog kanala zbog kršenja YouTubeovih pravila i zabrinutosti da će poticati na nasilje, a ovaj tehnološki div je dodao da će onemogućiti i komentare ispod videozapisa na neodređeno vrijeme.

 

 

 

 

 

Riječ je o jednoj od najnovijih akcija koja je poduzeta, a sve dosadašnje, pa i ovu su uzrokovali neredi u američkom Capitolu prošle sedmice, koje su izazvale Trumpove pristalice. Nakon tog događaja Twitter je trajno uklonio Trumpov profil, a mnogi republikanski i demokratski zvaničnici su osudili upad u Capitol.

 

 

 

 

 

“Nakon pažljivog pregleda i u svjetlu zabrinutosti zbog trajnog potencijala za nasilje uklonili smo novi sadržaj prenesen na kanal Donald J. Trump i izdali zabranu zbog kršenja naših pravila za poticanje nasilja. Kao rezultat toga, u skladu s našim dugogodišnjim sistemom, kanalu je sada onemogućen prijenos novih videozapisa ili prijenosa uživo na najmanje sedam dana – što se može produžiti”, napisali su iz ove kompanije na Twitteru.

 

 

 

 

 

YouTube nije pojasnio koji videozapis krši njegova pravila.

 

 

 

 

 

Iz ove firme su kazali kako su izdali jednu opomenu protiv Trumpovog kanala. Druga bi rezultirala dvosedmičnom suspenzijom, a treća bi značila ukidanje kanala, piše NBC News.