Naslovna AKTUELNO Za JP “Rad” 2018. bila teška, ali uspješna (VIDEO)

Za JP “Rad” 2018. bila teška, ali uspješna (VIDEO)

Iako nisu sumirali rezultate za godinu koja je iza nas, u JP „RAD“ Lukavac smatraju da bi izvještaj o poslovanju trebao biti pozitivan kao i predhodnih pet godina.

 

Proteklu 2018. godinu smatraju dosta teškom zbog svih aktuelnih dešavanja na lokalnoj sceni, ali i zbog  blokada koje su im se desile od strane TE Tuzla i to čak četiri puta, zbog neplaćanja investicione komponente. Desile su im se neke loše, ali i dobre stvari i projekti. 

2018.Godinu, u smislu odgovora na zahtjeve korisnika usluga, u ovom preduzeću smatraju veoma uspješnom. Isporuka toplotne energije, vodosnadbijevanje, kao i održavanje rasvjete i čistoće grada ispoštovani su u punom kapacitetu. I odvoz smeća odvijao se regularno, ali jedno od najvećih problema i dalje je neriješeno pitanje općinske deponije.

 

Problem predstavlja i veliki broj dužnika koji nisu redovno izmirivali svoje račune, što dodatno opterećuje njihovo poslovanje. Osim sudskih postupaka, koji su dugoročni i sporo provodivi,  drugog mehanizma u rješavanju ovoga problema još uvijek nema. Stoga  su još jednom iz ovog preduzeća apelovali na sve potrošače da odgovorno pristupe ispunjavanju svojih obaveza.

 

Preporučujemo da pogledate video prilog Suade Imamović.