Naslovna AKTUELNO Za vikend pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima

Za vikend pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, te na istoku, jugoistoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 30 stepeni.

 

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina je u Bosni. U poslijepodnevnim satima prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.


 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena, na jugu zemlje do 28 stepeni.

 

U ponedjeljak se u Bosni očekuje uglavnom umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama je moguća magla ili niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni.