Naslovna AKTUELNO Za vikend temperature i do 15 stepeni

Za vikend temperature i do 15 stepeni


Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, jugozapadnim i lokalno u centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

 

5.decembar 2020. (Subota), umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, i uglavnom u cijeloj zemlji vjetrovito. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do stepeni.

 

6. decembar 2020. (Nedjelja), oblačno vrijeme sa kišom. U Krajini postupan prestanak padavina poslije podne, a na istoku i sjeveroistoku Bosne kiša se očekuje u večernjim satima. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U višim planinskim područjima kiša može prelaziti u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 stepeni.

 

7. decembar 2020. (Ponedjeljak), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim i jutarnjim satima sa kišom u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni, a u ostalim dijelovima bez padavina. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu i sjeveroistoku do 13 stepeni.