Naslovna AKTUELNO Za vikend u BiH uglavnom sunčano

Za vikend u BiH uglavnom sunčano


Za vikend će u Bosni i Hercegovini biti pretežno vedro sa temperaturama i do 22 stepena na jugu zemlje.

 

 

 

 

 

U Bosni i Hercegovini će danas biti pretežno sunčano. U jutarnjim satima lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

 

 

 

 

 

subotu, 27.02.2021., prije podne naoblačenje u Bosni i sjeveru Hercegovine. U drugoj polovini dana u Bosni lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine zadržalo bi se dosta sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

 

 

 

 

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C.

 

 

 

 

 

nedjelju, 28.02.2021., u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini većinom sunčano. Na sjeveru Hercegovine više oblačnosti prije podne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

 

 

 

 

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.