Naslovna AKTUELNO Zasijedala Vlada TK u još uvijek nepromijenjenom sastavu

Zasijedala Vlada TK u još uvijek nepromijenjenom sastavu

Na danas održanoj sjednici Vlada TK je dala saglasnost na izmjene kriterija za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice „Predškolski odgoj i obrazovanje“. Po okončanju roka za dostavu projekata po pozivu Ministarstva obrazovanja i nauke zaprimljeno je ukupno 18 projekata od čega 2 projekta dogradnje te 16 projekata rekonstrukcije, iz čega je vidljivo da je za potrebe izgradnje odnosno dogradnje bilo panirano više sredstava nego što se pokazlo za potrebno, dok je za potrebe rekonstrukcije evidentiran nedostatak potrebnih sredstava. Ovom izmjenom višak sredstava sa jedne pozicije relociran je na poziciju rekonstrukcije predškolskih ustanova na kojoj se pokazala veća potreba za finansijskim ulaganjima.

 

19.000,00 KM Odobreno je  JU OŠ „Brijesnica“ Doboj Istok, na ime završetka radova na obnovi područne škole Brijesnica Mala. Započeti radovi na školskom onjektu još uvijek nisu završeni bilo je neophodno osigurati dodatna finansijska sredstva kako bi se stekli uslovi da se krene sa realizacijom nastave, koja se trenutno odvija u okolnim javnim prostorijama predškolske ustanove Doboj Istok i mjesne zajednice.

 

Obzirom na novopristigle zahtjeve pet općina za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodoprivrede, Vlada je danas donijela Odluku o izmjenama i dopunama Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2018. godini.

 

1.874,63 KM  Odobreno je JU Muzej Istočne Bosne, u svrhu nabavke nadzornih kamera za vanjski dio zgrade, 1.500,00 KM Udruženju Altruista „Ruke prijateljstva” Lukavac na ime obilježavanja godišnjice postojanja Udruženja, te 3.000,00 KM za „Gradačački sajam“ D.O.O. za priređivanje sajmova i izložbi Gradačac, za refundaciju dijela troškova održavanja 45. Sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive.

 

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela i odluke o visini osnovice za obračun plaća za oktobar 2018. godine i naknadi za ishranu zaposlenih u oblastima obrazovanja, policije, pravosuđa i uprave u Tuzlanskom kantonu. Osnovica je nepromijenjena i iznosi 404 KM, a naknada za ishranu 8 KM po izrađenom danu.