Naslovna AKTUELNO Zasjedao Krizni štab Doma zdravlja Lukavac, građanima uputili preporuke

Zasjedao Krizni štab Doma zdravlja Lukavac, građanima uputili preporuke


“Krizni štab JZU Dom zdravlja Lukavac razmatrao je na današnjoj sjednici trenutnu epidemiološku situaciju i ocijenio je kao stabilnu i pored porasta broja oboljelih.

 

Na današnjoj sjednici razmatrane su i usklađene najnovije mjere i naredbe federalnog Kriznog štaba sa radom naše zdravstvene ustanove.

 

S tim u vezi, a poštujući naredbe federalnog Kriznog štaba, mole se naši građani da bez nužne potrebe izbjegavaju dolaske u zdravstvenu ustanovu, a da za sve prisutne zdravstvene tegobe i dalje telefonski kontaktiraju pripadajuće službe porodične medicine.

 

Svi hitni slučajevi bit će zbrinuti po predviđenom protokolu.

 

Sve terenske ambulante i dalje pružaju kontinuirane usluge našim građanima.

 

Mole se svi oni koji imaju povišenu temperaturu i druge simptome prehlade, da ne idu na posao bez prethodne konsultacije sa ordinirajućim ljekarom zbog najave pogoršanja epidemiološke situacije.

 

Posebno molimo naše građane za maksimalne mjere opreza, izbjegavanje masovnih okupljanja, turističkih i drugih putovanja, svih vrsta druženja uz povećan broj osoba, a posebno naglašavamo poštivanje preporučenih mjera: nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija ruku i radnih površina, provjetravanje prostorija, održavanje distance.

 

JZU Dom zdravlja Lukavac će i dalje pratiti zdravstveno stanje naših građana, poduzimati sve mjere u skladu sa svojim ovlaštenjima i mogućnostima i naravno redovno ih obavještavati preko sredstava javnog informisanja računajući na maksimalnu odgovornost i saradnju.

 

 

Dežurni telefoni za sva eventualna pitanja su:

 

  • Služba hitne medicinske pomoći – 035 / 553 – 394     ili  124 ( non stop)
  • Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu – 035 / 367 – 334  ( od 07,00-15,00 sati)
  • Centrala: 035 / 367 – 300

 

Svi ostali brojevi telefona naših Službi nalaze se na facebook stranici JZU Dom zdravlja Lukavac”, poručili su iz Kriznog štaba Doma zdravlja Lukavac.

 

 

(RTV Lukavac)