Naslovna AKTUELNO Zastupnica Sandra Imširović učestvuje u niz značajnih projekata i aktivnosti (VIDEO)

Zastupnica Sandra Imširović učestvuje u niz značajnih projekata i aktivnosti (VIDEO)

U posljednje vrijeme raznim projektima, konferencijama i istraživanjima, u našoj zemlji nastoji se skrenuti pažnja na važnost osnaživanja žena i mladih u svrhu preuzimanja aktivnije uloge u politici  i drugim sferama života. Sve to ovo radi uz pomoć međunarodnih partnera, a u cilju stvaranje nove i odgovornije generacije.

 

Kroz rad u poslaničkim klupama Skupštine TK i Domu naroda Parlamenta FBIH, te uz aktivnu saradnju sa nevladinim sektorom, Sandra Imširović iz Lukavca uzima učešće u raznim značajnim projektima i konferencijama. Kao dio radne parlamentarne grupe učestovala je i u projektu Centra civilnih inicijativa „Depolitizacija javnih preduzeća”.


 

Na poziv misije OSCE-A i Skupštine Crne  učestvovala je i na regionalnoj konferenciji parlamentarki u Jugoistočnoj Evropi gdje je bilo riječi o unaprijeđenju ravnopravnosti spolova i žena u politici, kao i nasilju nad ženama u politici, ali i drugim važnim pitanjima.

 

Aktivno učešće Sandra Imširović će uzeti na konferenciji i prilikom izrade dokumenata koji se tiču reforme javne uprave u BIH, a i na seminaru na temu Klimatske promjene na poziv UNDP-a  i Mreže progresivnih inicijativa sa kojom je uspostavila dobru saradnju.

 

Upravo sa ciljem nalaženja što boljeg modela za rješavanje određenih pitanja naša sagovornica nastavlja sa svojim aktivnostima. Kako saznajemo uslijedit će i radni sastanci sa predstavnicima misije OSCE-a iz BIH i predstavnika Hugen mreže iz Beograda.

 

Preporučujemo video prilog Mirzete Riđešić:

 

 

 

(RTV Lukavac)