Naslovna AKTUELNO Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u TK UKC zatvara ulaz i trijažni punkt...

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u TK UKC zatvara ulaz i trijažni punkt iz pravca Bulevara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u TK, te većeg angažmana zdravstvenih radnika na zbrinjavanju i liječenju pacijenata zaraženih Covid 19 infekcijom menadžment Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla donio je odluku da od četvrtka, 16. jula 2020. godine zatvori ulaz i trijažni punkt koji dolaze iz pravca Bulevara, stepeništem do kompleksa UKC Tuzla.

 

Za pacijente i osoblje UKC Tuzla i dalje će na raspolaganju biti trijažni punkt za ulaz i izlaz na glavnoj kapiji, te izlaz ispred Klinike za interne bolesti.

 

Specijalističko konsultativne ambulante i dalje će raditi u vremenskom periodu od 8:00 do 20:00 sati, tako da će se zakazivanje pacijenata na prve postoperativne ili posthospitalne preglede vršiti u odgovarajućim terminima tokom cijelog dana.

 

˝Upozoravamo pacijente da su u obavezi prilikom prolaska kroz trijažne punktove na ulazu u UKC Tuzla imati odgovarajuću zaštitnu opremu (masku i rukavice), održavati propisanu fizičke distancu gdje je to moguće, kao i izbjegavati okupljanja u većim grupama˝, saopšteno je iz UKC-a Tuzla.

 

Menadžment UKC Tuzla će i dalje pratiti epidemiološku situaciju u TK i uz saglasnost Ministarstva zdravstva TK donositi naredne odluke.