Naslovna AKTUELNO Zbog pogoršanja vremenskih prilika upaljen meteoalarm

Zbog pogoršanja vremenskih prilika upaljen meteoalarm

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno, a tokom dana i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Bez padavina na jugu. Samo ponegdje u višim dijelovima Hercegovine moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29, na jugu zemlje do 31 stupanj.

 

Zbog lokalnih pljuskova i grmljavine za danas je žuti meteoalarm upaljen za regije Banjaluke, Bihaća, Foče, Prijedora, Sarajeva, Trebinja, Tuzle i Višegrada. Žuti meteoarlam je upaljen i za sutra i to za regije Bihaća, Foče, Livna, Mostara, Sarajeva, Trebinja, Tuzle i Višegrada.

 

U petak se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu, pljuskove i zahlađenje u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine naoblačenje se prognozira sredinom dana i lokalno kiša može padati u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 23°C, na jugu zemlje do 29°C.

 

U subotu će u Bosni i Hercegovini preovaldavati pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

 

U nedjelju će biti pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. Širom Bosne povremeno su mogući lokalni pljuskovi. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.