Naslovna AKTUELNO Zbog radova je na više lokaliteta izmjenjen režim saobraćaja (VIDEO)

Zbog radova je na više lokaliteta izmjenjen režim saobraćaja (VIDEO)

Na području općine Lukavac u predhodnih nekoliko dana resorna općinska služba realizirala je projekat iscrtavnja horizontalne saobraćajne signalizacije, što je uslovilo i izmjenu režima saobraćaja na nekoliko dionica.

 

Pomenuti radovi izvođeni su u okviru projekta „Nabavke radova za rekonstrukciju i izgradnju parkinga preko puta zgrade MUP-a i pored zgrade Socijalnog kao i postavljanja objekata na cesti radi smanjenja brzine“, a finalni radovi  nastavljeni su i na lokacijama gdje se predhodno vršila rekonstrukcija i uređenje.


 

U ulici Branilaca Bosne od 15. juna na snazi je i Odluka o potpunoj obustavi saobraćaja u večernjim satima, a u svrhu stavljanja ove ulice u funkciju šetališta. Tako će Lukavčani i ovoga ljeta u ugodnom društvu i prelijepom ambijentu novoga šetališta nesmetano moći uživati bez bojazni od motornih vozila.

 

Obzirom da su ublažene i epidemiološke mjere, bit će ovo prava prilika da se ljeto provede u gradu u moderno uređenom parku i prvoj gradskoj pješačkoj zoni u Lukavcu, koja od jula prošle godine građanima služi kao oaza za odmor, druženje i razonodu.

 

Uz navedena ograničenja u saobraćaju, građane na oprez iz nadležne službe pozivaju i zbog radova koji se odnose na realizaciju projekta WATSAN. Isti u završnoj fazi prvoga dijela podrazumijeva i sanaciju i rekonstrukciju u ulicama u kojima su radovi već završeni, što također stvara određena ograničenja i zastoje.

 

Građani se svakako pozivaju na oprez i pažnju, ne samo u navedenim ulicama, već i na širem području grada gdje je došlo do narušavanja i oštećenja kolovoza, a gdje se u narednom periodu planira vršiti sanacija terena. Na svim lokalitetima gdje je došlo do izmjene režima saobraćaja postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, te se građani mole za njeno poštivanje.

 

Preporučujemo video prilog Suade Imamović:

 

 

 

 

(RTV Lukavac)