Naslovna AKTUELNO Zbog saobraćajne nesreće obustavljen sobraćaj Tuzla -Orašje

Zbog saobraćajne nesreće obustavljen sobraćaj Tuzla -OrašjeZbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Plane, na magistralnom putu M-1.8 Tuzla-Orašje, na snazi je obustava saobraćaja. Za sada nema informacija da ima povrijeđenih osoba.

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

 

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

 

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

 

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

 

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.