Naslovna AKTUELNO Ženska odbojkaška reprezentacija BiH spremna za Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH spremna za Evropsko prvenstvo


Ženska odbojkaška reprezentacija BIH već 20 dana boravi na Ilidži, gdje se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u Srbiji. Igraju u grupi A , sa domaćinom Srbijom, te selekcijama Belgije, Francuske, Rusije i Azerbejdžana.  Odbojkašicama BIH u nedjelju će se na pripremama  pridružiti i reprezentacija Azerbejdžana, sa kojom će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica. Kako je rečeno na današnjoj press konferenciji  Odbojkaškog saveza BIH pripreme teku u najboljem redu i što je najvažnije nema povreda.

„Ja sam izuzetno zadovoljan sa grupom jer u grupi imamo svjetske prvake, evropske prvake viceprvake olimpijskih igara..veoma je bitno igrati sa jakim reprezentacijama, vidjeti gdje smo i šta smo ,mislim da ćemo mi biti iznenadjenje ovog prvenstva koje se igra u Srbiji,Hrvatskoj Rumuniji i Bugarskoj” –  rekao je Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

Učešće ženske odbojkaške reprezentacije  na Evropskom prvenstvu je po prvi put u historiji BiH. Takmičenje će trajati od 18 avgusta do 4. septembra.

Iz Odbojkaškog saveza podsjetili su i na omladinski turnir odbojke za djevojčice dobi 2003 godište i mlađe, koji će se održati od 27.do 29. avgusta na Vlašiću.

„ Do danas imamo zvanično prijavljeno 9 ekipa, dvije iz Hercegovine i 7 iz Federacije i očekujemo oko 15 ekipa i to će biti tri dana od petka do nedjelje“ rekao je Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

„ Mislim da ovo ide u jednom dobrom pravcu i ovako se gradi sistem, ovako se prave rezultati za budućnost. Ova omladina je naša budućnost i treba da usmjerimo ka njihovom uspjehu i da im pomognemo „- istakao je Goran Šarić, direktor Sportsko – rekreacionog centra Vlašić.

Upućen je poziv svim ženskim odbojkaškim klubovima BIH da uzmu učešće na ovom turniru, obzirom da će Odbojkaški savez ovom prilikom napraviti jedan širi spisak od 40-tak imena djevojčica koje će biti kandidati za juniorsku i kadetsku reprezentaciju BiH.