Naslovna AKTUELNO Zgrada Općine Lukavac večeras će biti osvijetljena “Zlatnom vrpcom”

Zgrada Općine Lukavac večeras će biti osvijetljena “Zlatnom vrpcom”

30.Septembra Udruženje “PIPOL”, u saradnji sa Općinom Lukavac i Centrom za kulturu Lukavac, upriličit će završnu manifestaciju u okviru kampanje “Zlatni septembar”. Posljednjeg dana u ovom mjesecu zgrada Općine Lukavac će se od 19 sati osvijetliti zlatnom vrpcom, simbolom borbe protiv raka kod djece.

 

U svijetu i u BiH, u kalendaru međunarodnih značajnih datuma, mjesec septembar posvećen je podizanju svijesti o djeci i mladima oboljelim od raka, njihovim potrebama i problemima, načinu ophođenja prema djeci i mladima oboljelim od raka, važnosti redovnih zdravstvenih pregleda i brige o zaštiti i očuvanju zdravlja, edukaciji stanovništva o ranim simptomima bolesti, prevenciji, potrebi vođenja zdravih stilova života kako bi se umanjili rizici koji ogu dovesti do pojave malignih oboljenja u dječijem dobu. Tim povodom je organizovano niz aktivnosti  u okviru kampanje “Zlatni septembar”.

 

S ciljem obilježavanja mjeseca svjesnosti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona „PIPOL“,  završnu aktivnost organizovat će u Lukavcu.

 

I u narednom periodu  Udruženje „PIPOL“ će realizovati brojne aktivnosti u svim općinama i gradovima Tuzlanskog kantona, a sve s ciljem pružanja podrške,  ali i podizanju svjesnosti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu.