Naslovna AKTUELNO Zijad ef. Vehabović čestitao početak mektebske godine i posalo jasnu poruku!

Zijad ef. Vehabović čestitao početak mektebske godine i posalo jasnu poruku!

Glavni imam Medžlisa IZ Puračić sa sjedištem u Lukavcu Zijda ef. Vehabović u povodu početka nove mektebske /školske godine uputio je poruku koju prenosimo u cjelosti:

 

„Ako Bog da pred nama je istinska godina traganja za novim znanjem i vještinama. Pred nama su i nove prilike usvajanja i unošenja odgojnih vrijednosti i ovladavanja sa svim novim sposobnostima koje će istinski pomoći u formiranju najboljih vrijednosti kriterija koji će trasirati naš svakodnevni život“ ističe Vehabović i dodaje:

 

„Dragi polaznici mekteba poštovani učenici naših škola poštovani mualimi –e, vjeroučitelji –ce, cijenjeni roditelji  neka nam i ova mektebska i školska godina počne teći na krilima istinske inspiracije riječi Mudrog  i Velikog Allaha dž. š…“IKRE“! –Čitaj u ime Gospodara svog koji stvar. Poručio je Zijad ef. Vehabović.

 

Između ostalog u svom obraćanju ef. Vehabović kaže: „ Čast mi je pozvati našu djecu i omladinu da knjigu doživljavaju kao istinskog prijatelja. Iskreno pozivam mualime /mualime, vjeroučitelje/vjeroučiteljice da svojim predanim radom prama časnom pozivu koji su preuzeli kao emanet i koji su izabrali misiju učitelja istu vrše u duhu sa uputama Mudrosti, lijepim savjetom i razgovorom. Ovom prilikom pozivam roditelje da svojim nastojanjima podrže odgojno –obrazovni proces rada u novoj mektebskoj školskoj godini“.

 

 

Uz čestitku za  početak nove mektebske /školske godine molim uzvišenog Allaha dž. š. da nam podari iskrenosti i mudrosti, istinskog znanja i lijepog odgoja za kraj je poručio Zijad ef. Vhabović