Naslovna AKTUELNO Zlato i bronza za braću Kadrić u Turskoj

Zlato i bronza za braću Kadrić u Turskoj

Takmičari džudo kluba “Lukavac” su nastupili na Olympic Champion Huseyin Ozkan  internacionalnom džudo turniru u Izmitu (Turska) u periodu od 01.-02.07.2022. godine
Na turniru je nastupilo oko 1500 takmičara iz Azerbejdžana, Gruzije, Grčke, Bugarske, Moldavije, Litvanije, Poljske, Ukrajine, Kazahstana, Srbije, Njemačke, Sirije, Iraka, Francuske, Latvije, Hrvatske, Kosova, Rumunije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Luksemburga, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i domaćina Turske.
Boje DŽK “Lukavac” i Bosne i Hercegovine je branilo 4 takmičara našeg kluba: Ajdin Suljkanović, Denis Kadrić, Demir Kadrić i Bakir Ramić.
Takmičari su bili na visini zadatka i na izuzetno jakom turniru,
Evropskog karaktera, osvojili dvije medalje: jednu zlatnu i jednu bronzanu.
Drugog dana takmičenja su nastupili Ajdin Suljkanović i Denis Kadrić i osvojili su jednu zlatnu medalju i jedan plasman 7.mjesto.
Zlatnu medalju je osvojio jedan od najperspektivnijih članova našeg kluba DENIS KADRIĆ u kategoriji starijih pionira -66kg.
Denis je sve svoje protivnike pobijedio sa maksimalnim rezultatom ippon (10:0). U istoj kategoriji je nastupio i AJDIN SUKLJANOVIĆ i sa jednom pobjedom (protiv predstavnika Azerbejdžana) i dva poraza, zauzeo 7.mjesto. Ajdin je i naredne godine stariji pionir i velika je uzdanica džk “Lukavac”.
Prvog dana takmičenja su nastupili mlađi pioniri, Demir Kadrić i Bakir Ramić.
Prvog dana takmičenja do bronzane medalje je došao DEMIR KADRIĆ. Demir je do bronzane medalje došao sa tri pobjede i jednim porazom. Bakir Je u izuzetno masovnoj kategoriji savladan u prvom kolu, te nažalost nije dobio priliku za repasaž.
Bitno je naglasiti da je ovo prvo takmičenje Evropskog karaktera za mlade članove našeg kluba na kome su pokazali da su u samom vrhu džudo-a u svojim starosnim kategorijama.