Naslovna AKTUELNO Zombra najavio drugu takmičarsku polusezonu

Zombra najavio drugu takmičarsku polusezonuTrener KBS ORKKA dr. Željko Zombra najavio je drugu takmičarsku polusezonu i upis novih članova.

 

“Drugu polusezonu počinjemo još uvijek kao jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini. Kako jedan od najtrofejnijih? KBS ORKKA samo ove godine je osvojio 2 Evropske medalje i čak 4 Balkanske. Ako uzmemo u obzir finansijske probleme sa kojim se svakodnevno susreću sportski klubovi u BiH, ovakvi vrhunski sportski rezultati i nisu baš naša svakodnevnica.

 

Titula univerzitetskog prvaka Evrope, jedina medalja za BiH na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21, titule seniorskih prvaka i viceprvaka Balkana, titula djecijeg viceprvaka Balkana, titula seniorskog prvaka Bosne i Hercegovine i titule prvaka Federacije BiH! Dvije evropske medalje, cetiri balkanske, plasman na 5 mjesto na Svjetskom kupu, devet državnih medalja i devet federalnih medalja samo u 2019 godini do sada!
Dakle, imamo seniorskog univerzitetskog prvaka Evrope, jedinu bronzu sa Evropskog prvenstva iz Danske, seniorske prvake Balkana, seniorskog prvaka BiH i seniorskog prvaka Federacije BiH! Obaramo vlastite rekorde. Napredujemo iz godine u godinu, i pisemo historiju sporta na ovim prostorima. I na što smo posebno ponosni, sve sa vlastitim proizvodima! Svi takmičari, moja malenkost i ostali treneri-instruktori, su domaći proizvod. Djeca sa lukavačkih ulica i sela. Ali sportski rezultati su samo posljedica…Ovakvi rezultati se ne osvajaju slučajno, nego sistemskim radom. Ponosni smo na ono što smo postali, generalno.

 

U vremenu sa evidentno poremećenim vrijednostima, gdje su mladim ljudima uzori lica sa niskim moralnim i društvenim kvalitetima, u Klubu kroz koji je prošlo možda i hiljadu članova od osnivanja, stvorili smo okruženje gdje su djeca okružena vrhunskim sportistima, obrazovanim i društveno korisnim ljudima, gdje su im uzori naši šampioni evrope, gdje je trend biti što bolji sportista, učenik i ispravan čovjek, gdje se djeca takmiče ko će ostvariti bolje rezultate na sportskim terenima i u školi, a ne ko će biti veći mangup. Gdje kroz sportske borbe djecu učimo kako sami da rješavaju svoje probleme a ne da ih zaštitimo od istih, jer nećemo to uvijek u životu moći. Na taj način pomažemo roditeljima u odgoju i formiranju njihove djece u kompletne ljude, spremne za zadatke i prepreke koje život nosi. Klub u kojem svi dobivaju, sa meritokratskim načinom rada, gdje se članovi vrednuju samo po kvalitetu svoga rada. Ponosni smo što smo kroz ovih 9 godina postojanja evoluirali u sportski kolektiv sa logistikom po najvećim standardima i zakonu o sportu, uprkos kao što već rekoh, svim problemima koje obuhvataju BiH sport, gdje smo uvjete članova KBS ORKKA značajno približili uvjetima članova iz bogatijih i sportskih nacija.

 

-Obezbijedili smo najkvalitetnije sportske dvorane za trenažni proces u Lukavcu
-Trenažni proces realizira se na bazi naučnih dokaza, provjerenih u struci i potvrđenih svjetskim i evropskim medaljama
-Sa članovima kluba radi 7 trenera-instruktora, od kojih su neki svojevremeno bili svjetski i evropski prvaci, balkanski prvaci i državni prvaci, čime se rijetko koji sportski kolektiv može pohvaliti, a po programu doktora nauka iz oblasti tjelesnog odgoja i sporta.
-Obezbijedili osiguranje za sve članove kluba
-Obezbijedili registraciju svih takmičara u karate savez BiH, karate savez FBiH i karate savez TK
-Finasirali troškove svih Evropskih i svjetskih prvenstava od osnivanja (19 nastupa na Evropskom prvenstvu, 10 nastupa na svjetskom prvenstvu)
-Finasirali troškove svih Federalnih i Državnih prvenstava od osnivanja
-Finasirali troškove svih Balkanskih prvenstava prve ekipe i subfinansirali troškove druge
-Finansirali troškove svjetskih kupova i svih ostalih turnira za naše najbolje takmičare, te subfinansirali drugu ekipu
-Obezbijedili klubske stipendije za naše najbolje takmičare
-Socijalno ugrožene članove oslobodili smo plaćanja članarine
-Nikada ni jedno dijete nije vraćeno kući zbog ne plaćanja članarine
Kroz vrhunske sportske rezultate (medalja sa Svjetskog prvenstva, medalje sa Evropskih prvenstava, medalja sa univerzitetskog Evropskog prvenstva, medalja sa Svjetske seniorske Premier lige, medalje sa Svjetskih kupova, medalje sa Balkanskih, Mediteranskih, Državnih i Federalnih prvenstava), dali smo značajan doprinos državi Bosni i Hercegovini. Kvalitet naših takmičara je značajno porastao. Imamo repezentativce BiH u svim uzrasnim skupinama (pioniri, kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori). Pored svog ponosa i lijepih stvari koje nosi sport, tu su i one manje lijepe. Povećanjem broja reprezentativaca (naročito u seniorskoj konkurenciji), su porasli i klubski troškovi, koje javnim pozivima ne uspijevamo pratiti i pokriti, pa da bi sve ispratili (nastupi u Danskoj, Španiji, Turskoj, Srbiji, Austriji, Hrvatskoj, BiH), do kraja godine u Čileu, Sloveniji, Crnoj Gori i Italiji, klub se morao enormno zadužiti i po svemu sudeći, morat će još, ali se nadamo boljim vremenima. Tražimo sponzore.

 

Zaista smo ispisali jednu sjajnu priču kroz ovih 9 godina i po podatcima sportskog saveza, jedan samo od najtrofejnijih sportih kolektiva na Općini Lukavac ikada. Stvorili smo kolektiv koji je dobar za svoje članove. Vi kao roditelji, Vašim korektnim odnosom, dio ste ove priče i ovog uspjeha. Ovo je zaista naš kolektivni uspjeh. Cilj nam je sada podići standarde i kvalitet rada na još veći nivo”, poručio je Zombra.

 

(RTV Lukavac)