Naslovna AKTUELNO Odigrana humanitarna utakmica za Azru Jašarević

Odigrana humanitarna utakmica za Azru Jašarević


Humanitrarna utakmica za pomoć u liječenju naše sugrađanke Azre Jašarević odigrana je danas u Sportskoj dvorani u Lukavcu, a zajedničkim snagama organizovali istu Siouxi  sa članovima Crvenog križa Lukavac.

 

Sportska dvorana u Lukavcu danas je okupila veliki broj lukavačkih humanista i to mlađu publiku koji su kupovinom ulaznica i dobrovoljnim prilozima  na svoj način željeli da doprinesu nastavku Azrinog  liječenja u inostranstvu. Kako bi akcija bila što uspješnija sa prodajom ulaznica krenulo se ranije a iz organizacije ističu da su zadovoljni odzivom građana.

 

Pored današnjih aktivnosti  akcije prikupljanja pomoći za ovu mladu majku organizovane su i predhodnih dana, a odziv ne samo lukavčana već i humanista iz svih krajeva BiH i svijeta i ovoga puta je bio dobar. Organizatori prikupljanja sredstava ističu da bi na kraju ove sedmice trebali sumirati stanje i vidjeti sa kojim sredstvima raspolažu nadajući se da će se iznos od 7200 eura koliko je potrebno za nastavak Azrinog liječenja do tada prikupiti, jer su aktivnosti u ovoj humanoj misiji planirane i u narednim danima.

 

Podsjetimo Azra se još od oktobra  2015.godinebori sa ovom teškom bolesti, kada joj  je dijagnosticiran gigantocellularni tumor (tumor dugih kostiju), nakon  prvih operacija koje su uslijedile na UKC Tuzla u istoj godini piočinje njena agonija. Agresivni tumor vratio se nakon nekoliko mjeseci, te je uz pomoć dobrih ljudi Azra liječenje nastavila u Grazu. Sve do augusta ove godine  nalaz je bio uredan, no  stanje se naglo pogoršalo i tumor nažalost ponovo vratio. Liječenje je neophodno nastaviti u Gracu za što se trenutno i provode ove akcije.