Naslovna AKTUELNO 90.000 KM za modernizaciju rasvjete u Lukacu

90.000 KM za modernizaciju rasvjete u Lukacu

Na području grada Lukavca nastavljeni su radovi na zamjeni stare a postavljanju nove ovoga puta moderne led rasvjete . Dio iz potpisanog ugovora modernizacije rasvjete na Bremen placu odnosio se i na rasvjetu u ulici od Općine odnosno Konzuma do stadiona Jošik .

Vrijednost ovog projekta je oko 90 000 KM a od načelnika Edina Delića saznajemo da iako je bilo određenih prolongiranja aktivnosti su u završnoj fazi.Ove godine će se po pitanju rasvjete uz ulice u gradu raditi i veliki broj mjesnih zajednica.

“Mogu kazati da su ove godine u samom gradu Lukavcu u planu raditi Ulice 8 marta ulice Slatine, zatim dio ulice prema Vili Soda kao i mnoge druge i samtram da se radi o značajnom ulaganju, pogotova ako se zna da vodimo uporedo aktivnosti i po Mjesnim zajednica “,  istakao je načelnik općine Lukavac dr. Edin Delić.


Načelnik podsjeća na opstrukcije od strane općinskog vijeća kada su u pitanju nadležnosti i obaveze načelnika u protekle dvije godine kao i na blokadu budžeta .I pored svega , na području Općine Lukavac će se i u narednom periodu intenzivnije nastaviti sa infrastrukturnim projektima .

Kada su u pitanju strateški projekti tu zasigurno spada i toplifikacija grada ,nakon uvođenja centralnog grijanja u dvije ulice u centru grada očekuje se potpisivanje ugovora za nastavak radova po ugledu na neke druge gradove na području Tuzlanskog kantona kako bi se građanima općine Lukavac stvorili optimalni uslovi za život građana općine Lukavac.