Naslovna AKTUELNO Održan Izbor sportiste općine Lukavac za 2018. godinu

Održan Izbor sportiste općine Lukavac za 2018. godinuU velikoj sali JU Centar za kulturu Lukavac u organizaciji Sportskog saveza općine Lukavac sinoć je  održana manifestacija Izbor sportiste općine Lukavac za 2018. godinu. Najuspješnijom sportistkinjom općine Lukavac proglašena je Selma Sejdinović  a najuspješniji sportista Mensur Đozić.

 

Za proglašenja najboljih sportista i ekipa općine Lukavac formiran je poseban žiri koji je na prijedlog sportskih klubova na osnovu ostvarenih rezultata odabrao  najbolje za proteklu 2018. godinu. Priznanja su dodijeljena u svim kategorijama odvojeno, ekipni i pojedničani sport, ali i zajedno po kategorijama žene i muškarci, odnosno djevočice i dječaci.

 

Najuspješnijom sportistkinjom općine Lukavac za proteklu 2018. godinu proglašena je Selma Sejdinović iz JK Lukavac, a u kategoriji najuspješniji sportista općine Lukavac proglašen je Mensur Đozić iz KK Orka.

 

U kategoriji seniora (pojedinačno) 1. mjesto zauzeo je Hamza Čajić (ORKKA), a slijede ga Dženita Mahovkić (KBS Radnički, 2.mjesto), te Stefan Lazić (Judo klub, 3.mjesto).

Ostale dodijeljene nagrade su: Perspektivni sportisti

Za najboljeg trenera u protekloj godini izabran je Željko Zombra (ORKKA), a Zijad Sejdinović je najbolji sportski radnik.

 

U kategoriji invalidski sport (pojedinačno) titulu najboljeg ponio je Ermin Jusufović (1.mjesto), a slijede ga Mensud Imamović i Elvir Mahmutović.

 

Titulu najboljeg u seniroskoj konkurenciji, kategorija ekipno ponijela je Amra Džambić iz ŽOK Smeč Lukavac, a slijede je Nedim Dautović iz FK Radnički Lukavac i Anes Kuduzović iz RK Lukavac. Najbolji klub u ovoj kategoriji sportova je ŽOK Smeč, KK Radnički je na drugoj poziciji, a OK 7 Lukavac na trećoj.

 

U kategoriji individualni sportovi, u konkurenciji klubova prvo mejsto osvojio je KBS ORKKA LUkavac, na drugoj poziciji je Judo klub, a kao trećeplasirani je KBS Radnički Lukavac.