Naslovna AKTUELNO Arting gradnja Lukavac zahvalna za ukazanu pomoć prilikom gašenja požara

Arting gradnja Lukavac zahvalna za ukazanu pomoć prilikom gašenja požaraNa području općine Lukavac sve je veći broj požara, ali ono što je zabrinjavajuće je da su sve  učestalije pojave vatrene stihije koje na žalost u konačnici rezultiraju velikim materijalnim štetama. Većina njih uglavnom bude pravovremeno ugašena i stavljena pod kontrolu zahvaljujući isključivo TVJ Lukavac.

 

Tako je bilo i u nedavnom slučaju kada je početkom augusta u večernjim satima  vatra iznenadno zahvatila sušionicu i ložionicu firme Arting gradnja u Lukavcu.  Odmah po prijavi  ekipa je hitno došla na teren gdje je uslijedilo gašenje vatre i normalizacija stanja.

 

Osim lukavačkih vatrogasaca veliku zaslugu u spašavanju imovine ove firme ujedno i sigurnih radnih mjesta za  30 radnika, pružili su i uposlenici lukavačke kompanije Sisecam soda Lukavac koji su odmah po primjećenim prvim naznakama požara pritekli u pomoć.

 

Tim povodom iz firme Arting gradnja kolektivu SSL kao i TVJ Lukavac uputili su javnu zahvalu za ukazanu pomoć prilikom gašenja požara. U ime svih uposlenih u ovoj firmi izrazili su duboku zahvalnost svim sudionicima ovog događaja čijom pomoći su spriječene moguće teže posljedice  za sigurnost uposlenih kao i imovinu firme.

 

Stavljajući humanost, solidarnost i čovječnost u prvi plan uspjeli ste spasiti radna mjesta i egzistenciju za 30 porodica te ono što je najbitnije zaštiti živote naših radnika, na čemu smo vam beskrajno zahvalni, poručuju iz firme Arting.

 

Inače radi se o firmi koja se bavi drvo prerađivačkom djelatnošću, u čijim pogonima nastaje visoko kvalitetan i moderno dizajniran namještaj namijenjen isključivo za izvoz.

 

Iz TVJ Lukavac su kazali da su uvijek maksimalno spremni da pruže pomoć građanima. Sa trenutno raspoloživim materijalno tehničkim sredstvima i kadrovskom strukturom  na sve prijave nastoje odgovoriti ekspresno, stavljajući svoj život spašavajući druge.

 

Pored ovog vatrogasci su u ovoj godini gasili i brojne druge požare. Proljeće je bilo obilježeno brojnim intervencijama, preko 40 evidentirano ih je samo od februara do aprila.

 

Svi su uglavnom bili vezani za proljetno čišćenje gdje je uz nisko rastinje u mnogim slučajevima,  vatra brzo zahvatala i šumski pojas te se i na ovom polju bilježe značajne materijalne štete. Oko 60 posto evidentiranih požara u ovom periodu uglavnom je bio izazvan nekontrolisanim namjenskim paljevinama,  bez ijednog slučaja samozapaljenja.

 

Pune ruke posla vatrogasci su imali i sa nedavnim poplavama gdje su građanima bili na usluzi tokom cijelog perioda stanja elementarne nepogode. Od juna mjeseca do danas bilježe i veliki broj tehničkih intervencija, pomoći u slučaju saobraćajnih nezgoda, ali i osam akcija u kojima su gasili požare na stambenim i poslovnim objektima.