Naslovna AKTUELNO Asocijacija srednjoškolaca obilježila godišnjicu (VIDEO)

Asocijacija srednjoškolaca obilježila godišnjicu (VIDEO)

Asocijacija srednjoškolaca u BiH slavi svoj 12. rođendan. Mladi ljudi iz Lukavca su sa nekoliko poruka podsjetili svoje sugrađane na probleme srednjoškolaca među kojima su: zastarjeli nastavni plan i program, neadekvatne učionice, zastarjela oprema, nedostatak praktične nastave, nerazvijanje kritičkog mišljenja učenika…

 

Poruke koje su poslali našim sugrađanima ukazuju da žele moderno i kvalitetno obrazovanje, a pokazali su ih kao uslove za opstanak  mladih u BiH. Nadaju se da će se one i daleko čuti i da će upravo ovaj projekt pokrenuti promjene.

 

ASuBiH je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u našoj zemlji, te ista ujedinjuje sve srednjoškolce u državi. ASuBiH je osnovana 04.11.2007. godine na Osnivačkoj generalnoj skupštini u Sarajevu na kojoj je prisustvovalo  oko 250 srednjoškolaca. Danas organizacija broji preko 1.700 srednjoškolaca koji djeluju u preko 65 lokalnih timova, među kojima je i LT Lukavac. Do sada je Asocijacija odradila veliki broj projekata, a članovi lokalnog tima neke posebno izdvajaju.

 

Kako je misija ASUBIH-a  povećati stepen uključenosti srednjoškolaca u procesu donošenja odluka koje poboljšavaju njihov status u društvu, članovi lokalnoga tima pozvali su srednjoškolce da im se pridruže.

 

Priču o ovoj temi donosi nam Subhija Sivčević. Preporučujemo video prilog.

 

(RTV Lukavac)