Naslovna AKTUELNO Bajević nije više selektor BiH

Bajević nije više selektor BiH


Nismo mogli ništa danas da uradimo. Žao mi je i osjećam se krivim što nisam zamijenio Sinišu Saničanina prije povrede. Dečko je davao sve od sebe, igrao sve utakmice, ne žali se nikada i zaista mi ga je žao, rekao je Duško Bajević koji je sinoć posljednji put u ulozi selektora vodio fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u porazu od Italije, rezultatom 0:2.

 

Bajević će ostati upisan kao selektor bez trijumfa u najgoroj kalendarskoj godini u 25-godišnjoj historiji nacionalnog tima BiH, u kojem je u osam mečeva ostvareno šest poraza i dva remija. BiH je s Bajevićem ispala u UEFA Ligu nacija B te je eliminisana u polufinalu baraža za plasman na EURO pa je slavni igrač i trener iz BiH na neslavan način završio jedanaestomjesečnu epizodu na klupi državnog tima.

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na Grbavici od selekcije Italije s 2:0 u posljednjem kolu Lige A UEFA Lige nacije. Italija je u ovom meču bila dosta bolji protivnik. Kako su najavili dan ranije, Italijani su u Sarajevo doputovali po pobjedu i prvo mjesto u grupi…

“Nije me stid, ponosan sam što sam bio na čelu reprezentacije. Pokušali smo i nikoga ne treba da optužujete, ja sam taj krivac. Zahvalio bih se igračima i saradnicima u stručnom štabu. Najveća šteta je što nismo uspjeli da pobijedimo Sjevernu Irsku u baražu za EURO”, kazao je Bajević, dodavši:

 

“Treba izabrati sada novog selektora i on će znati šta treba uraditi. Ne trebam mu davati savjete. Otvorili smo vrata nekim igračima. Treba vremena da igramo fudbal kakav želi publika. Reprezentacija BiH ima dobre igrače i vjerujem da će novi selektor sastaviti dobru ekipu. Treba postaviti ciljevi. Ako nemaš cilj, nemaš ništa. Ne može drugačije”.

 

O informaciji da je došlo do incidenta, tj. skoro i fizičkog obračuna između Bajevića i Zvjezdana Misimovića, v.d. tehničkog direktora, u hotelu reprezentacije BiH na Ilidži, odlazeći selektor je revoltiran rekao:

 

“Njih zanima više ovo nego utakmica. Ništa se nije desilo, šta se desilo. Razgovarali smo i ništa više”.