Naslovna AKTUELNO Balkansko prvenstvo:Amra Halilović viceprvak Balkana!

Balkansko prvenstvo:Amra Halilović viceprvak Balkana!Od 30. maja do 02. juna u Banjaluci održava se  Balkansko prvenstvo u karateu za djecu do 14 godina na kojem nastupa 1039 takmičara iz 10. drzava članica Balkanske karate federacije, i to: Albanije, Turske, Srbije, Rumunije, Hrvatske, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

Prvog dana takmičenja za reprezentaciju BiH nastupile su i najmlađe članice KBS ORKKA Lukavac, Sarah Ikanović, Minela Ćosić i Amra Halilović. Amra Halilović je viceprvak Balkana! Amra je nakon 3 ubjedljive pobjede nad reprezentativkama Srbije, Albanije i druge kolegice iz Bosne i Hercegovine izborila finale Balkanskog prvenstva, dok je u finalu zaustavljena od reprezentativke Turske.

 

Sarah Ikanović i Minela Ćosić na svom prvom Balkanskom prvenstvu nisu uspjele doci do odličja, ali jesu do vrijednog iskustva.

 

Ovom titulom viceprvaka Balkana i u djecijoj konkurenciji, nastavljen je kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata KBS ORKKA Lukavac.