Naslovna AKTUELNO BIH u problemima: Bez Nastića, Vranješa i Bičakčića na Sjevernu Irsku

BIH u problemima: Bez Nastića, Vranješa i Bičakčića na Sjevernu Irsku

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine okupila se u hotelu „Austrija“ na Ilidži 03 septembra (ponedjeljak) kada su i zvanično započele pripreme BH Zmajeva pred uvodne mečeve lige nacija.

 

Izvjesno je da će u prvom meču Lige nacija protiv Sjeverne Irske zbog povreda izostati Nastić, Vranješ i Bičakčić  „Naša medicinska služba je pregledala igrače koji imaju problema sa povredama, te Nastić, Vranješ i Bičakčić neće biti u konkurenciji za utakmice sa Sjevernom Irskom i Austrijom. Ćivićeva povreda se može sanirati, tako da na njega računamo. Neće biti naknadnih poziva za Sjevernu Irsku, a za Austriju ćemo vidjeti.“ obajsnio je selektor Nogometne reprzentacije BiH Robert Prosinečki. 

 

Liga nacija je jedno novo takmičenje koje sa sobom sasvim sigurno nosi određenu draž ističe Prosinečki i dodaje „Ovo je jedno zanimljivo takmičenje jer nema prijateljskih utakmica, a nosi i mogućnost plasmana na Evropsko prvenstvo. Liga  nacija  još više znači manjim reprezentacijama kojima su sada povećane šanse da se nađu na velikom takmičenju. Mi smo u grupi sa dobrim ekipama. Sjevernoj Irskoj je malo nedostajalo da ode na Svjetsko prvenstvo, dok je Austrija ozbiljna ekipa sa nekoliko igrača ekstra klase koji igraju u velikim klubovima. Biće to dobri testovi za nas i pored toga što ćemo biti u deficitu zbog tri ozlijeđena defanzivna igrača. Očekujem odlične utakmice koje su po mjeri za nas i sve ćemo uraditi u ova tri dana da se što bolje pripremimo.“

 

 

Bh. reprezentativci 8. septembra u Belfastu igraju protiv Sjeverne Irske od 15 sati , a 11. u Zenici dočekuju Austriju od 20 sati i 45 minuta.