Naslovna AKTUELNO Bingo i Oaza uručili donaciju Sigurnim kućama u BiH

Bingo i Oaza uručili donaciju Sigurnim kućama u BiH


U okviru kampanje “Oaza sigurnosti” u Bingo City Centru u Tuzli, jučer je upriličena ceremonija dodjele donatorskih čekova kao i druženje donatora Oaza i Bingo sa predstavnicima Sigurnih kuća.

 

U protekla dva mjeseca kompanije Oaza i Bingo su zajedno pokrenuli aktivnost u kojoj su kupci mogli doprinijeti donaciji Sigurnim kućama u BiH. Kupovinom vode Oaza 0,5 l izdvaja se 10% za rad Sigurnih  kuća i žrtava nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom predstavnica AS Holdinga, Idna Mačkić i PR kompanije Bingo Tatjana Paunoski su uručile donatorske čekove u vrijednosti od 3.000 KM predstavnicima dvije Sigurne kuće: Viva Tuzla i Medica Zenica.

 

“Izazovna vremena u kojima živimo su nas inspirisala da budemo još bolji. Iskoristili smo status omiljene domaće vode i odlučili smo da pomognemo ženama i djeci za koje smo smatrali da su pomalo i zaboravljeni, a to su žrtve porodičnog nasilja. Naši kupci su kroz ovu kampanju pokazali svoju velikodušnost i spremnost da pomognu onima koji trebaju pomoć. Ovom donacijom će se poboljšati rad Sigurnih kuća u našoj zemlji, a to nas zaista čini ponosnim. ” izjavila Idna Mačkić iz AS Holdinga.