Naslovna AKTUELNO Biro za zapošljavanje u Lukavcu ponovo radi (VIDEO)

Biro za zapošljavanje u Lukavcu ponovo radi (VIDEO)

Služba za zapošljavanje TK je od 26. Maja uspostavila rokove za javljanje korisnika usluga koji se nisu javljali na evidenciju Službe u periodu pandemije.

 

Zbog proglašenja stanja prirodne i druge nesreće, a zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom, sva redovna javljanja koja su prema Naredbi Kriznog štaba Ministarstva zdravlja TK od 12. marta 2020. godine prolongirana, počinju da teku u novim rokovima od 26. maja i 15. juna 2020. godine.

 

Pandemija korona virusa je poprilično zakomplikovala rad Službi za zapošljavanje jer nije bilo direktnog kontakta sa korisnicima i javljanja na biro. Službenici Lukavačkog biroa su bili na raspolaganju korisnicima na alternativne načine komunikacije telefonom, mejlom ili na neki drugi način.

 

Oko 700 je radnika sa područja općine Lukavac koji su zbog pandemije ostali bez posla i imali su obavezu javiti se na biro za zapošljavanje. Nakon normalizacije stanja i poboljšanja epidemiološke situacije postavljeni su novi rokovi za javljanja.

 

Oko 2000 korisnika je za koje je služba za zapošljavanje TK uspostavila rokove za javljanje korisnika usluga koji se nisu javljali na evidenciju Službe u periodu pandemije.

 

Nakon korisnika novčanih naknada, od 15. juna pa nadalje planirano je da se krene sa javljanjima i za ostale korisnike usluga službe za zapošljavanje.

 

Sve osobe koje budu dolazile zbog redovnog javljanja dužne su da poštuju higijensko-epidemiološke mjere zaštite, ili preciznije, da nose zaštitnu masku, dezinfikuju ruke na ulazu u šalter salu i održavaju distancu među korisnicima, navode u Službi za zapošljavanje TK.