Naslovna AKTUELNO Bivši borac Mirsad Ahmetović stradao u Lukavcu, i sin mu ranije poginuo...

Bivši borac Mirsad Ahmetović stradao u Lukavcu, i sin mu ranije poginuo u sličnoj nesreći

U nesreći koja se jučer dogodila na magistralnom putu M-4 u Lukavcu život je izgubio pedesetosmogodišnji Mirsad Ahmetović zvani Mirso Babo iz Puračića.

Ahmetović je u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu bio vojnik 212./222. Bosanske oslobodilačke brigade.

 


Ova tragedija iznenadila je i potresla njegove saborce, te članove Udruženja Veterani rata 212./222. Bosanske oslobodilačke brigade, koji za Mirsada imaju samo riječi hvale.

 

– Babo je bio borac od prvog dana formiranja naše brigade i bio je raspoređen u Četvrtu četu koja se zvala Akrepi, bio je dobar saborac, tih, povučen čovjek, ali je imao trenutke kada je pokazao svoju duhovitu stranu, kada je nasmijavao sve oko sebe. Pomagao je svojim saborcima, a naročito ih je ohrabrivao humorom i smijehom. Takav je bio i poslije agresije, dok mu se u jednom danu život nije promijenio u potpunosti. Mirsad je izgubio sina u sličnoj saobraćajnoj nesreći kao što je i on danas stradao – kazali su nam iz Udruženja.

 

Kažu da od toga dana Mirsadov život više nije bio isti.

 

Podsjećamo, Ahmetović je upravljao vozilom “golf” te se sudario sa šleperom, jučer oko 9.45 sati, te je uslijed teških povreda preminuo u tuzlanskom UKC-u.

 

 

(RTV Lukavac/Faktor.ba)