Naslovna AKTUELNO Bivši učenici uručili donaciju Osnovnoj školi “Dobošnica” (VIDEO)

Bivši učenici uručili donaciju Osnovnoj školi “Dobošnica” (VIDEO)

Bivši učenici OŠ “Dobošnica”, a koji danas žive i rade u dijaspori, donirali su ovoj školi neophodu opremu u vrijednosti od oko 7. 500 KM.

 

Kako je istakao direktor ove škole Šaban Bečić, donirana oprema će olakšati odvijanje nastave iz nekoliko oblasti. Radi se o opremi za informatički i matematički kabinet, sportskoj opremi i osnovnim sredstvima poput table, spužvi, kreda i papira, ali i kopir aparata koji će biti dostupni svim nastavnicima škole.

 

Na ovaj način 30-tak bivših učenika škole željeli su pokazati da je ulaganje u obrazovanje obaveza, ne samo nadležnih institucija, već i pojedinaca, a ujedno primjer društvene odgovornosti i težnji ka stvaranju boljeg amijenta za život i rad u lokalnoj zajednici.

 

U ovoj obrazovnoj ustanovi se trenutno realizuje još nekoliko projekata, poput uređenja mokrog čvora i vodosnabdijevanja u područnoj školi Gornja Dobošnica. Uspješno se realizuje i projekat prikupljanja PET ambalaže, a u pripremi su i drugi projekti koji će doprinijeti poboljšanju odgojno obrazovnog procesa.

 

Ovom prilikom je istaknuto da su učenici i nastavnici, uprkos otežanim uslovima rada izazvanim pandeminom COVID-19, postigli izuzetno dobre rezultate na općinskim takmičenjima, a nekoliko njih plasiralo se i na viši rang.

 

Stvaranjem boljih uslova rada očekuju se i bolji rezultati i prezentacija škole.

 

Preporučujemo video prilog Edine Husović:

 

 

 

(RTV Lukavac)