Naslovna AKTUELNO Budžet Općine Lukavac za 2021. godinu oko 18 miliona KM (VIDEO)

Budžet Općine Lukavac za 2021. godinu oko 18 miliona KM (VIDEO)

Na vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Lukavac razmatrane su mnoge tačke koje se odnose na Budžet Općine Lukavac. Između ostaloga, usvojena je Odluka o privremenom finansiranju Općine Lukavac do 31. marta 2021. godine, a utvrđen je i Nacrt Budžeta za 2021. godinu u iznosu nešto malo manjem od 18 miliona KM.

 

Sa aspekta finansija i priliva sredstava budžetska 2020. godina je bila izuzetno teška. Pandemija koronavirusa usporila je ekonomske tokove cijelog svijeta što se itekako odrazilo i na Budžet Općine Lukavac. Zabilježene su manje aktivnosti u svim ekonomskim aspektima što će se odraziti i na 2021. godinu.


 

Služba za budžet i finansije i budžetski korisnici Općine Lukavac, zajedno sa Timom za provodjenje javne rasprave u narednom periodu će po mjesnim zajednicama provesti javnu raspravu o Nacrtu Budžeta za 2021 godinu. U tom periodu učesnici će imati priliku da svoje primjedbe, prijedloge i sugestije, dostave u Službu za budžet i finansije Općine Lukavac.

 

Obzirom da je usvojena Odluka o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca naredne godine to ostavlja prostor da se provede kvalitetna, sveobuhvatna javna rasprava, iako iz Službe najavljuju da će se sve provesti po skraćenoj proceduri do 15 januara. Nakon javne rasprave Budžet kao jedan od najvažnijih dokumenata u formi prijedloga bi se trebao naći pred vijećnicima.

 

Više doznajte u video prilogu Alema Meškovića:

 

 

 

(RTV Lukavac)