Naslovna AKTUELNO Članovi KK “Sensei” u 2018. osvojili 262 medalje

Članovi KK “Sensei” u 2018. osvojili 262 medalje

Nakon završene takmičarske sezone, u kojoj je KK „Sensei“ nastupio na 20 međunarodnih takmičenja širom BiH i zemalja regije, ističu da su izuzetno zadovoljni.

 

 77 Takmičara u klub je donijelo 262 medalje od čega  96 zlatnih, 38 srebrenih i 128 bronzanih.

 

 

Na federalnim i državnim prvenstvima osvojene su 3 zlatne, 1 srebrena i 2 bronzane medalje. Ona najvrednija medalja je sa Balkanskog prvenstvu, u Beogradu gdje je kao reprezentativac BiH, Amar Hodžić u kategoriji 2006. godište do 52 kg postao vice šampion balkana. Bitno je napomenuti i 7. mjesto Medine Baraković na istom takmičenju.

 

 

„Kada se sve sabere, obzirom da je ovo bila izuzetno duga i naporna sezona, može se biti zadovoljno. Tokom sezone stekle su se nove licence za trenere koje su dobili: Amila Kovačević, Dženana Šiljegović, Alma Frkić, Adin Osmanović i Mehmed Halilović.

 

Klub je u 2018. godini dobio dva nova i jedno veće majstorsko zvanje. Amila Kovačević položila je majstorsko zvanje crni pojas 2.dan, dok su Benjamin Talović i Lejla Mujkić stekli prvo majstorsko zvanje, crni pojas 1. Dan“, kažu iz uprave KK „Sensei“.

 

 

Za ostavrene takmičarske rezultate u 2018. godini, na izboru sportiste “BH Tempo 09” Amar Hodžić je proglašen najuspješnim pinorom Tuzlanskog kantona.

 

 

Osim ovih standardnih uspjeha, ovaj  klub je u saradnji sa Općinom Lukavac sproveo projekat „Moja prva medalja“ koja je omogućila velikom broju dječaka i djevojčica da se oprobaju u karate sportu, okuse nastup na sportskom borilištu i osvoje svoju prvu medalju ili steknu svoje prvo karate zvanje.

 

 

„Ovom prilikom klub se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli uspjesima kluba KK „Sensei“ Turija, a posebno Općini Lukavac, Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK i Federalnom ministarstvu kulture i sporta koji su, kroz niz projekata kluba,  prepoznali i podržali provedene aktivnosti. Također, klub se zahvaljuje svim printanim i elektronskim medijima i portalima sa područja općine Lukavac, RTV Lukavac, SodaLive, Lukavački.ba, LTK-a info,  sa područka kantona RTV TK-a, RTV Slon, BH Tempo 09, BH Glas…

 

 

Sam početak nove 2019.godine nameće nove obaveze gdje nas prvog vikenda očekuje zimski karate seminar u Sarajevu, sa gostom seminara Juniorom Lefevr , svjetskim prvakom u borbama i katama. Na ovom seminaru će učešće uzeti perspektivni sportisti kluba, oni koji su najviše donijeli medalja za KK Sensei, Amar Hodžić, Medina Baraković, Merima Mehmedović, Nejra Softić i Amina Huskić“, poručili su.