Naslovna Istaknuto Članovi KUD “Rudar” upriličili svečano, iznimno emotivno donatorsko veče

Članovi KUD “Rudar” upriličili svečano, iznimno emotivno donatorsko veče

Povodom 40 godina rada i postojanja,  KUD  “Rudar”  Lukavac organiziralo je donatorsko svečano veče u Domu kulture u Lukavac Mjestu.

 

Bogatom cjelovečernjem programu prisustvovali su brojni gosti, prijatelji, simpatizeri, nekadašnji i sadašnji članovi društva, a bila je ovo ujedno i prilika za lijepo druženje, evociranje uspomena i ponovne susrete.


 

Kako je ovom prilikom kazala Tamina Suljić, članica društva, sav prihod od donatorske večeri namijenjen je za aktivnosti koje ih očekuju u aktuelnoj godini.

 

„ U okviru obilježavanja 40. godišnjice društva odlučili smo da organizujemo ovo donatorsko svečano veče kako bi pomogli društvu sa svim onim  aktivnostima koje smo panirali u toku ove godine .To je promocija knjige koja će biti u maju mjesecu, zatim nas u junu očekuje niz nastupa od bajramskog koncerta za građanstvo općine Lukavac, smotra lokalnih društava i internacionalna smotra, te godišnji koncert u septembru mjesecu. Što se tiče donatorske večeri, upriličili smo svečani program s muzikom uživo, te jedan historijski presjek za sve četiri decenije rada društva, kazala je Suljić, dodavši da je kroz ovo društvo do sada prošlo preko 3.500 članova.

 

Inače, KUD “Rudar”, Lukavac osnovano je 1978. godine i danas se ubraja među najbolja i najuspješnija društva u okruženju, a trenutno broje 100 aktivnih članova. U narednom periodu, kako ističu, čekaju ih mnogi nastupi i gostovanja.