Naslovna Video Coly Company posjetio načelnik Edin Delić + VIDEO

Coly Company posjetio načelnik Edin Delić + VIDEO


Coly  Company prvi je proizvođač u sektoru prehrambene industrije na području općine Lukavac. Dokaz je da industrija nije nužno štetna po okolinu i da lokalna zajednica od proizvođača nekada može imati samo benefite. Ova je kompanija izuzetno uspješna, a zbog načina poslovanja tokom kojeg pokazuju da poštuju i ljude i zakone, zaslužuju samo čestitke i poštovanje.

 

Posjetu  Coly Company upriličio je načelnik Općine Lukavac Edin Delić, koji im je iskazao riječi podrške i zahvalnosti.

 

„Izuzetan je doživljaj koji imate kada dođete ovdje, čujete priču, kada sretnete ove ljude, obiđete, a pri tome ne mislim samo na vlasnike i upravne strukture, nego i na njihov međusobni odnos, odnos prema rukovodiocima, prema radnim obavezama. Ovdje vidite jednu usješnu priču, vidite jednu stranu našeg društva kojem mi posvećujemo malo pažnje i vidite model po kojem se može od jednog malog biznisa, male mašine sa makaronama i dvoje ili troje ljudi,  za par godina narasti do jednog ozbiljnog, respektabilnog proizvođača i to je uistinu veliko zadovoljstvo. Ja sam i ovim dolaskom potvrdio svoju obavezu kao načelnika da pratim sve potrebe koje eventualno budu imali, iako se do sada nisu za puno toga obraćali. Ono što mi je posebno drago je što smo izložili nekoliko dugoročnih razmišljanja, čak i onih koja nisu vezana za trenutnu situaciju, a kojima sam i ja želio poslati poruku da želimo ohrabriti naše ljude koji imaju ovakvu mogućnost organizovanja i iskustva, da ih želimo ohrabriti i podstaći da uđu u nove inovativne ideje, kojima i mi možemo sa svoje strane njihove rizike i početna ulaganja smanjiti što je moguće više, na način da u to involviramo i veći broj ljudi. Nadam se da će i te stvari uroditi plodom“, izjavio je načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić.

 

Kvalitetom svojih proizvoda Coly Company d.o.o. je dostigla standarde svjetskih proizvođača. Od osnivanja 1999. godine menadžment  predano vodi svaki segment poslovanja i uspjeh grade korak po korak. Stalnim unapređenjem proizvodnog procesa, uvođenjem novih tehnologija, obogaćivanjem proizvodnog asortimana, poštivanjem važećih zakonskih regulativa i društveno odgovornim poslovanjem Coly je postao primjer uspješne kompanije, čije poslovanje ide samo uzlaznom putanjom.

 

„Coly Company danas važi za jednog od lidera u proizvodnji tjestenina, jufki i slatkog programa, a jedini smo u sektoru prehrambene industrije na području općine Lukavac. Danas brojimo oko 50 uposlenika. Proizvodnju smo uskladili sa standardima svjetskih proizvođača, a posjedujemo i najsavremeniju tehnologiju na području Balkana“, izjavio je uposlenik Coly Company Jasmin Nukić.

 

Vlasnici kompanije bračni par Kolić  načelniku Deliću su pokazali  zgradu uprave i sva tri proizvodna pogona, upoznali ga sa uposlenicima, tehnološkim procesima, asortimanom, prednostima i manama poslovnog okruženja, očekivanjima od lokalne uprave i planovima za naredni period.

 

Tokom ovoga susreta dogovorene su i neke konkretne aktivnosti,  kako bi podstaknuli pozitvne promjene u poslovnom okruženju, na tržištu rada i u lokalnoj zajednici uopće.