Naslovna AKTUELNO Danas počinje 17. Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST

Danas počinje 17. Međunarodni sajam turizma i ekologije LISTLukavac će od  9. do 11. maja 2019. godine biti centar regije u oblasti turizma. Na 17. Međunarodnom sajmu turizma i ekologije LIST će se okupiti 162 izlagača iz 11 zemalja, među kojima su zemlje bivše Jugoslavije, ali i Njemačke, Italije, Turske, Albanije i Češke.

 

Organizatori ove manifestacije najavljuju najraznovrsniju ponudu izlagača do sada, te izuzetno bogat program pratećih edukativnih, kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja.

 

„Osim izložbenog dijela, planirali smo realizovati dvadeset pratećih manifestacija, a osim stručnih skupova i poslovnih susreta, izdvojio bih: „Festival hrane i pića „Bosanska sofra“, Regionalno takmičenje turističko-ugostiteljskih škola „Oni dolaze“, Finalni izbor „Miss mature 2019“, Projekat „Golfom kroz region“, Smotru kulturno-umjetničkih društava, Novinarsku kotlićijadu, Sajamsku biciklijadu i koncert zvijezde narodne muzike u regiji Halida Bešlića. Ulaz u prostor sajmišta, kao i na sve druge događaje je slobodan“, kaže Izet Nuhanović, direktor 17. Međunarodnog sajma turizma i ekologije LIST.

 

Lokalna zajednica spremno dočekuje hiljade učesnika i posjetilaca, a Lukavčani najavljuju da će se i ove godine potruditi da budu dobri domaćini.

 

„Mi smo učinili sve da podižemo nivo kvalitete iz godine u godinu i to nam polazi za rukom. Zahvaljujem se svima koji su dali podršku i doprinos u realizaciji ove tradicionalne manifestacije i najavljujem niz propratnih događaja. Pozivam građane Lukavca i posjetitelje, a oni će prema najavama biti iz šire regije, da posjete ovu manifestaciju“, kaže načelnik Općine Lukavac Edin Delić.

 

Tokom Sajma će biti dodijeljena priznanja i nagrade poput „Zlatne zvijezde turizma u BiH“, najvećeg priznanja za doprinos razvoju turizma naše zemlje, te druga priznanja za kvalitetne projekte, pojedince i institucije.

 

Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST će biti organizovan u saradnji sa Općinom Lukavac i Turističkom zajednicom TK, a uz podršku Vlade TK i Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK. Ovogodišnji prijatelji manifestacije su Privredna komora FBiH, Turistička organizacija Ulcinj ( Crna Gora) i Turistička organizacija Žabalj ( Srbija – Vojvodina).

 

(RTV Lukavac)