Naslovna AKTUELNO Danas prvi seminar o postupcima i načinu uvođenja certifikacije po međunarodnim standardima

Danas prvi seminar o postupcima i načinu uvođenja certifikacije po međunarodnim standardimaS ciljem jačanja internih upravljačkih kapaciteta u malim i srednjim preduzećima i obrtima, Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona uz podršku Kantonalne privredne komore Tuzla organizuje besplatan seminar/predavanje o postupcima i načinu uvođenja EN ISO 9001:2015 – Certifikacija sistema upravljanja kvalitetom.

 

Uvođenje certifikacija po međunarodnim standardima omogućava podizanje kvaliteta poslovanja na veći nivo, povećanje efikasnosti i produktivnosti, jačanje sistema kontrole kvaliteta proizvoda i usluga, povećanje konkurentnosti firme na tržištu, omogućavanje efikasnijeg nadzora procesa i troškova poslovanja, stvaranje sklada uređenosti u odnosima unutar organizacije, omogućavanje lakšeg i kvalitetnijeg izvoza na strana tržišta, te upravljanje okolišem na kvalitetniji način kao bitnim elementom u razvoju okruženja.

 

Prvi planirani seminar na temu EN ISO 9001:2015 – Certifikacija sistema upravljanja kvalitetom će se održavati u utorak 11.09.2018. godine u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla Trg slobode bb, Tuzla u vremenu od 12,00 do 14,00 sati.

 

Temu će izlagati Alisa Salković, izvršna direktorica Sicon Sas doo Tuzla, koja će učesnicima seminara prezentirati prednosti uvedene certifikacije po navedenom standardu, kao i primjere dobre prakse i koristi koje se ostvaruju certificiranjem.