Naslovna AKTUELNO Općina Lukavac: Potpisani ugovori za sedam projekata

Općina Lukavac: Potpisani ugovori za sedam projekataZaštita okoliša aktivnosti koje promovišu  odgovoran odnos prema prirodi, unaprijeđenje kvalitete življenja, zaštita i očuvanje zdravlja i životne sredine, jačanje ekološke svijesti i dobre prakse lokalne zajednice, promocija zdravog načina života bile su oblasti Javnog poziva raspisanog od strane općinskog načelnika. Za realizaciju sedam  pristiglih  projekata  obavljeno je potpisivanje ugovora ,a osnovni cilj je podstaći građane a posebno mlade da urade sto više na poboljšanju uslova za život u svojoj   zajednici .

 

Načelnik je i ovoga puta pozvao mlade da predlažu svoje programe i uključuju se u projekte kojih će biti i u narednom periodu. Obzirom na prošlogodišnji dobar efekat podjele građevinskog materijala, načelnik je najavio nove akcije u kojima pored općene veliku ulogu imaju i mještani.

 

Jedan od projekata za čiju realizaciju je potpisan Ugovor je i projekat Buđenje ekološke svijesti u MZ Tabaci.

 

Sredstva za realizaciju Javnog poziva planirana su u budžetu Općine Lukavac za 2018. godinu,  „Intervencije iz oblasti ekologije (divlje deponije i ostalo)“, u iznosu od 27.500,00 KM  a dužina trajanja svakog projekta nakon odobrenja može biti do 2 mjeseca.

 

(RTV Lukavac)