Naslovna AKTUELNO Danas u Lukavcu počinju radionice za mlade fotografe

Danas u Lukavcu počinju radionice za mlade fotografe


Omladinska grupa “Kvart” Lukavac u sklopu projekta “Aktivizam kroz digitalnu fotografiju“ organizuje radionice fotografisanja za mlade od 15 do 30 godina. Radionice počinju 29.02.2020.godine u 17, 00 sati u prostorijama Centra za kulturu Lukavac.

 

Cilj ovog projekta je da pruži mladima mogućnost da iskažu svoju kreativnost i maštovitost u vidu fotografije i namjenjen je svima onima koji žele da poboljšaju izged svojih uspomena, nauče osnovne tehnike i stilove fotografisanja, naučiti nove stvari vezane za aplikacije koje služe za uređivanje fotografija i slično.

 

Planirano je šest radionica i jedan izlet na kojem će učesnici da primjene stečeno znanje, te da kroz tematske radionice iskažu kako to oni vide aktivizam. Nakon izleta sve fotografije učesnika biti će predstavljene u srednjim školama gdje će biti održane izložbe.

 

Svi mladi koji žele da nauče više o fotografisanju, rade timski, izraze svoju kreativnost i maštovitost mogu se prijaviti na radionice popunjavanjem formulara.

 

Omladinska grupa “Kvart” Lukavac je nestranačka, neprofitabilna, nevladina organizacija, osnovana 2017. godine u namjeni da svojim djelovanjem dovede do pozitivnih promjena u našoj zajednici te napravi pogodnije okruženje za život svih mladih.

 

 

(RTV Lukavac)