Naslovna AKTUELNO Demobilisani borci najavljuju nove proteste

Demobilisani borci najavljuju nove proteste

Grupa demobilisanih boraca u Federaciji BiH  najavila je da će od 5. septembra organizovati proteste ispred Federalnog Parlamenta ukoliko ne bude usvojen zakon o demobilisanim borcima sa njihovom amandmanima.

 

Demobilisani borac Nazil Velić rekao je nakon današnjeg sastanka održanog ispred bivše zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu da će demobilisani borci 27. avgusta, ponovo predati zahtjev da se hitno održe vanredne sjednice oba doma federalnog parlamenta, te izglasa zakon sa njihovim amandmanima.

 

Borci najavljuju da do 3. septembra čekaju dogovor, a ako ne bude pozitivan, od srijede, 5. septembra, najavljuje proteste ispred zgrade Federalnog parlamenta.

 

Demobilisani borci najavljuju da će “zagorčati” život političarima, posebno u izbornoj kampanji, te da neće biti izbora ukoliko se ne donese zakon sa njihovim amandmanima.

 

Oni krive parlamentarnu većinu da su najodgovorniji jer nije usvojen zakon o demobilisanim borcima i dodaju da se političari najviše boje objave registra boraca.

 

“U nedonošenju zakona najviše su pomogla i tzv. temeljna udruženja, a u prevari boraca su učestvovali i Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Edin Mušić, Lidija Bradara i Fadil Novalić, zatim Zukan Helez i Salko Bukvarević. Ogorčeni smo i na sudove jer se nisu uključili u procesuiranje odgovornih”, rekao je za medije Velić.

 

(Izvor: Nezavisne novine)