Naslovna AKTUELNO Divanhana predstavila novi hit “Voće rodilo”

Divanhana predstavila novi hit “Voće rodilo”


“Nedugo nakon što smo našoj cijenjenoj publici poklonili ‘Zovu’ uslijedio je poziv nama iznimno drage kolegice Danice Krstić sa željom i idejom da zajednički zakoračimo u kreativnost i upustimo se u novu autorsku avanturu. Shodno tome da smo od ranije imali već mnogo ideja za neke nove melodije i stihove, Danica je ubrzo stigla u Sarajevo i nakon svega nekoliko proba note su procvale i voće je rodilo. Priča o dvoje mladih ljudi, izgorjelih u želji za zagrljajima i ljubavi, ubrzo je pretočena u kompoziciju imena ‘Voće rodilo’ na koju smo svi zajedno iznimno ponosni. Sretni smo što publici poklonismo naš najnoviji kreativni rad, kao i na datoj prilici da sarađujemo sa spomenutom divnom i kreativnom mladom umjetnicom koja nam je nesebično poklonila sav raskoš svog neizmjernog talenta”, rekao je pijanista benda lukavčanin Neven Tunjić za Klix.ba.

Danica Krstić, koja već duži niz godina gradi veoma uspješnu karijeru kao jedan od najmlađih i najistaknutijih izvođača tradicionalne muzike Srbije, ispričala nam je kako je poznanstvo sa članovima benda Divanhana preraslo u pravo prijateljstvo.

 

“Upoznali smo se doslovno putem radija, vjerovali ili ne. Gostovala sam u emisiji na Radio Beogradu gdje su u jednom momentu producenti uključili članove benda Divanhana kako bi najavili njihov koncert u Beogradu za koji su me pozvali kao gošću upravo u pomenutoj emisiji u živom programu. Od tog trenutka pa do danas naše prijateljstvo traje, kako na scenama širom Balkana gdje smo se nerijetko sretali i muzicirali tako i van istih, te smo od samog početka smišljali kako zajedno da uradimo nešto što će biti kvalitetno i na zadovoljavajućem nivou. Kao plod jednog divnog i kreativnog prijateljstva proizašla je pjesma ‘Voće rodilo’. Ono što je obilježilo cijeli kreativni proces jeste puno pozitivne energije, zdravo druženje i puno ljubavi, što se sasvim sigurno reflektiralo i u našoj muzici te sam sasvim sigurna da će publika dušom osjetiti svaku našu notu”, rekla je Krstić.

 

Pjesma je snimana u LongPlay studiju u Sarajevu, a produkciju potpisuje dugogodišnji saradnik benda Borjan Milošević. Video je sniman na Bjelašnici i prikazuje neopisive ljepote i čari prirode Bosne i Hercegovine. Za realizaciju videa zaslužni su Kenan Pašić, Emir Jordamović, Nermin Fetić, Vanja Mijatović, kao i sami akteri videa Danica Krstić i članovi benda Divanhana.

 

Pjesma i video realizovani su kao dio novog projekta Danice Krstić imena “Balkan koncept” na kojem će ostvariti saradnju s više eminentnih imena muzičke scene Balkana, ali će se sasvim sigurno naći i na novom albumu benda Divanhana koji planiraju objaviti početkom 2020. godine.