Naslovna AKTUELNO Dr. Nedim Kurtić o epidemiološkoj situaciji u Lukavcu (VIDEO)

Dr. Nedim Kurtić o epidemiološkoj situaciji u Lukavcu (VIDEO)

Epidemiloška situacija na području općine Lukavac trenutno je stabilna, a za sada nema sumnje na eventualnu pojavu koronavirusa. Kako su nam kazali u JZU Dom zdravlja Lukavac svi kadrovski i materijalno-tehnički kapaciteti su u pripravnosti i bit će na raspolaganju u slučaju eventualne pojave ovoga virusa na području naše općine.

 

Prema riječima v.d. direktora Nedima dr. Kurtića, Dom zdravlja Lukavac ima i prostoriju za izolaciju, kao i  edukovane ljekare i medicinsko osoblje.


 

Iz Zavoda za javno zdravstvo TK Domu zdravlja Lukavac dostavljena je određena količina testova za analizu na koronavirus.

 

Poseban apel  ovom prilikom dr. Nedim Kurtić uputio je građanima koji su tokom prethodnog perioda boravili u zemljama u kojima je potvrđen virus da pozovu higijensko- epidemiološku službu kako bi dobili odgovarajuće upute o daljem postupanju.

 

Svim građanima u smislu prevencije savjetuje se da izbjegavaju javna okupljanja, održavaju ličnu higijenu, provjetravaju prostorije, a pacijenti koji imaju virusne infekciji da nose zaštitne maske.

 

U narednom periodu, a kako je to bio i jedan od zaključaka Kriznog štaba Doma zdravlja Lukavac, formirat će se timovi koji će izvršiti dezinfekciju prostorija školskih i drugih javnih ustanova.

 

Više o ovoh aktuelnoj temi doznajte u video prilogu Sabine Džibrić.

 

 

(RTV Lukavac)