Naslovna AKTUELNO Drugo polugodište u TK počinje 1. februara 2021. godine

Drugo polugodište u TK počinje 1. februara 2021. godine

Foto: Arhiv RTV Lukavac

Nastava u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine u svim školama na području Tuzlanskog kantona ipak će početi 1. februara, a ne 29. januara kako je prvobitno bilo planirano, potvrdio je novi ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković.

 

Nastava će se izvoditi po preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva s ciljem suzbijanja zaraze COVID-om 19. Nastava u školama na području TK će biti organizirana u dvije grupe u odjeljenjima koja broje 16 i više učenika. Kada je u pitanja organizacija nastave od 5. do 9. razreda osnovne škole i učenika srednje škole nastava će se organizirati sažimanjem nastavnih sadržaja putem intenzivne nastave, na način da se nastava tokom jedne sedmice organizuje za jednu grupu učenika, a tokom druge sedmice za drugu grupu učenika istog odjeljenja.

 

Odjeljenja koja se ne dijele imat će nastavu svaki dan i čas je produžen sa 30 na 40 minuta. U ovom polugodištu održavat će se i dopunska i dodadtna nastava i učenici će se pripremati za takmičenja koja će se, nadaju se, ipak održati.