Naslovna AKTUELNO Posljednje pripreme za novo polugodište protiču bez problema (VIDEO)

Posljednje pripreme za novo polugodište protiču bez problema (VIDEO)


Drugo polugodište u svim srednjim i osnovnim školama na području TK počet će u ponedjeljak, 1. februara 2021. godine.

 

Posljednje pripreme i organizacija za nastavak ove školske godine realiziraju se i u osnovnim školama na području općine Lukavac, gdje je sve spremno za početak drugog polugodišta.

 

Kao i u prvom polugodištu nastava će biti organizovana po preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, te u skladu sa Odlukama o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama, koje je izdalo Minstarstvo obrazovanja i nauke TK.

 

Zbog povoljnije higijensko-epidemiološke situacije redovna nastava će biti dopunjena i drugim sadržajima. Za učenike završnih razreda, ukoliko situacija bude povoljna, moguće je održavanje i eksterne mature.

 

Organizacija nastave, kada je u pitanju podjela učenika u grupe, ostaje kao i prošle godine. Odjeljenja koja imaju 16 i više učenika se dijele u grupe. Od 1. do 4. razreda te grupe idu svaki dan u školu, a njihov odgojno-obrazovni rad traje maksimalno do 120 minuta.

 

Škole na području naše općine dovoljno su snadbjevene higijenskim i sanitarnim sredstvima, te je situacija zadovoljavajuća zahvaljujući donacijama Vlade TK, resornog ministarstva, Općine Lukavac, privatnih lica i donatora.

 

Ranija organizacija nastave i poštivanje mjera rezultirale su vrlo malim brojem širenja zaraze u školama, te će se ovaj model zadržati i u narednom periodu

 

Konkursne procedure za prijem uposlenika u škole na području Tuzlanskog kantona se privode kraju, te će kompletan proces biti završen na vrijeme.

 

Sa nastavom će se krenuti uz individualne rasporede, a svim roditeljima, učenicima kao i nastavnom osoblju još jednom upozorenje na strogo poštivanje svih mjera, ali i puno sreće i uspjeha do, nadamo se, sretnijeg završetka ove školske godine.

 

Preporučujemo video prilog Suade Imamović:

 

 

 

(RTV Lukavac)