Naslovna AKTUELNO Iz ZZO TK pozvali poslodavce da organizuju zajedničku ovjeru zdravstvenih legitimacija (VIDEO)

Iz ZZO TK pozvali poslodavce da organizuju zajedničku ovjeru zdravstvenih legitimacija (VIDEO)


U svrhu preveniranja gužvi i prevencije širenja zaraze koronavirusom u Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona tokom pandemije provodili su različite aktivnosti, a sve s ciljem pružanja kvalitetnih usluga korisnicima  bez njihovog dolaska u poslovnicu.

 

Iz Zavoda su sa istim ciljem najavili nekoliko projekata čiji je cilj smanjenje dolazaka osiguranika, a ujedno i smanjenje rizika za širenje zaraze od koronavirusa. Jedan od projekata je i angažovanje mobilnih timova na ovjeri  zdravstvenih legitimacija za kolektive.

 

Ovaj projekat provodio se tokom augusta, a ponovo je pokrenut početkom decembra prošle godine.

 

Također, za veće privredne subjekte i redovne platiše zdravstvenog osiguranja produžen je rok ovjere zdravstvenih legitimacija sa 3 na 6 mjeseci, a sve sa ciljem smanjenja gužvi.

 

Kada su u pitanju korisnici sa područja općine Lukavac na pomenutom spisku nalazi se nekoliko osnovnih škola, sve tri srednje škole ali i veliki broj privrednih subjekata kao i Dom zdravlja Lukavac. Ovaj spisak je moguće dopuniti i proširiti, a ovim putem iz Zavoda žele pozvati sve javne ustanove, veće i srednje privredne subjekte da im se jave sa zahtjevom kako bi koordinirali sa tim privrednim subjektima oko izuzimanja zdravstvenih legitimacija za njihove radnike i izvršili ovjeru zdravstvenih legitimacija, naravno i za sve one koji nisu do sada uplatili i aplicirali premiju osiguranja da to završe bez pojedinačnih odlazaka u poslovnice. Ovo pravo tokom ljeta iskoristilo je tek 20-tak poslodavaca na kantonu, a ovaj put nadaju se da će odziv biti veći te pozivaju privredne subjekte da iskoriste ovu mogućnost i olakšaju sebi i svojim zaposlenima.

 

Više doznajte u video prilogu Suade Imamović:

 

 

 

(RTV Lukavac)