Naslovna AKTUELNO Federalni zastupnici iz Socijaldemokrata BiH posjetili Lukavac (VIDEO)

Federalni zastupnici iz Socijaldemokrata BiH posjetili Lukavac (VIDEO)

U posjeti Općini Lukavac danas je boravila delegacija federalnih parlamentaraca, nezavisnih zastupnika, članova Socijaldemokrata BiH, a  koji su sa načelnikom Edinom Delićem razgovarali o nekoliko bitnih tema.

 

Cilj posjete ove posjete bilo je unaprjeđenje saradnje i iznalaženje modaliteta za zaštitu  interesa naše općine na višim nivoima.


 

Tema o kojoj se posljednjih dana puno govorilo, a kojoj se pričalo i danas, tiče se poroglašenja Lukavca gradom, što će biti potencirano pred Federalnim parlamentom u narednom periodu.

 

Na sastanku je istaknuto da je neophodno više pažnje usmjeriti na unaprjeđenje loše infrastrukture, kada je u pitanju magistralna cesta M-4 koja prolazi kroz općinu Lukavac, a prema kojoj se maćehinski odnosilo sa viših nivoa. Razgovaralo se i o ekološkim problemima.

 

Na sastanku je zaključeno i da više snage treba usmjeriti na izmjenu Zakona o raspodjeli javnih prihoda, prema kojemu je Tuzlanski kanton nepravedno disponiran, a o čemu će se kako su obećali parlamentarci,  više raspravljati u narednom periodu.

 

Ovom susretu prisustvovala je i ekipa RTV Lukavac, a video prilog je pripremila Suada Imamović:

 

 

 

(RTV Lukavac)