Naslovna AKTUELNO Formiran građevinski odbor za gradnju vodovoda u Poljicu (VIDEO)

Formiran građevinski odbor za gradnju vodovoda u Poljicu (VIDEO)


U MZ Poljice ponovo je aktuelizirano pitanje vodosnabdijevanja. Tim povodom u Domu kulture Poljice je upriličen sastanak na kojem je formiran građevinski odbor, a koji će u narednom periodu nastaviti sa gradnjom vodovoda.

 

Zadatak novoformiranog odbora za gradnju u narednom periodu bit će da intenzivira aktivnosti na radovima, sa ciljem da mještani Poljica što prije dobiju vodu.

 

Projekat izgradnje vodovoda u Poljicu započet je prije par godina. Pored Općine Lukavac, projekat je finansijski podržala i Vlada TK, koja koja je iz namjenskih sredstava izdvojila 370.000 KM.

 

Kako je ovom prilikom istaknuto još malo posla je ostalo da vodovod bude u potpunosti funkcionalan.

 

Podršku ovom projektu dao je i načelnik Općine Lukavac Edin Delić, koji je bio prisutan pri formiranju građevinskog odbora. Iako se projekat iskomplicirao, načelnik je apostrofirao da će isti biti završen i da će Poljičani dobiti vodovod i vodu u domaćinstvima.

 

Prilikom formiranja građevinskog odbora, okupljeni građani razmatrali su i mogućnost osnivanja preduzeća koje bi se bavilo distribucijom i naplatom vode. Time bi se podigao stepen naplate, u istom bi radili Poljičani, a i vodovod bi ostao u vlasništvu mještana.

 

Više detalja o ovoj temi saznajte u video prilogu Alema Meškovića.

 

 

(RTV Lukavac)