Naslovna AKTUELNO Gorio stan u Lukavcu (VIDEO)

Gorio stan u Lukavcu (VIDEO)U Lukavcu je oko 09:00 sati izbio požar u ulici A BiH odnosno u stanu tročlane porodice kojoj je vatrena stihija odnijela sve ono što su godinama sticali.Na svu sreću nije bilo povrijeđenih lica.

 

Prilikom našeg izlaska na lice mjesta zatekli smo vatrogasce koji su iako sa neadekvatnom opremom i nedovoljnim brojem vatrogasaca uspjeli lokalizovati pozar.

 

Kako saznajemo neki od vatrogasaca pridružili su se kolegama iako nisu bili na smjeni. U razgovoru sa mjestanima saznali smo da su u gašenju požara učešće uzeli stanari, jer zgrada na svu sreću posjeduje protivpozarnu opremu.

 

Porodica je u šoku i istoj je pružena potrebna stručan medicinska pomoć. Uviđaj su izvršili službenici PU Lukavac. Tačan uzrok požara do zaključenja ovog priloga nije poznat.Prisutni građani dok su posmatrali strašan prizor u kojoj jedna porodica ostaje bez krova nad glavom, međusobno su razgovarali spremni istoj pružiti potrebnu pomoć , a također su prokomentarisali da nadležne općinske službe trebaju posvetiti posebnu pažnju Zaštiti od požara i vatrogastvu ivatrogasnoj jedinici koja je uprkos lošoj opremi odgovorila zadatku.

 

Također je neophodna dodatna edukacija i osposobljavanje građana za ovakve i slične situacijeodnosno određene aktivnosti u provođenju preventivnih mjera zaštite od požara.